ponudba

Ponudba


Doma, v štibelcu imamo poleg svojih pridelkov in izdelkov na prodaj tudi preverjene kakovostne proizvode sosedov. Kadar se z mobilno stojnico odpravimo na sobotno tržnico na Glavnem trgu v Kranju, prodajamo samo svoje.
Lastna ponudba obsega jajca, krompir, koruzno, pšenično moko in koruzni zdrob ter seveda to, po čemer smo najbolj znani – sire, skuto, jogurte, rulade, …

Naše izdelke prodajajo v Domači trgoviniKZ Križe, KZ Sloga ter mesariji in delikatesi Matjaž.
Naše sestavine uporabljajo v piceriji Bolero, klubu Kovač, gostilnah  Joštov hram, LaknerPri Slavki, Rekar, okrepčevalnicah Jur in Zelenci, slaščičarni Rendez vous in ekoturističnem naselju Vilage Garden.

 

Dobrote iz domačega kravjega mleka

MLEKO
Dnevno sveže, polnomastno mleko izključno naših krav molznic vam prelijemo v našo ali prineseno steklenico oz. plastenko.
V poletnih mesecih je na voljo tudi kislo mleko.

sirotka

SIROTKA 
Nekdaj cenjena kot zdravilna pijača, zadnja leta znova pridobiva na veljavi. Uporabimo jo lahko tudi pri peki za boljše testo ali kot začimbo.
Sicer z morebitnim viškom nagradimo naše živali.

skuta

SKUTA: albuminska, navadna, namazi, deserti
Naša skuta je res domača, prvovrstna. Odlično tekne kar tako – na žlico ali pa namazana na kruh. Z različnimi dodatki, od zelenjavnih, zeliščnih do kuhanega jajca, pripravljamo sveže namaze,  z  dodatkom jagodičevja pa lahke deserte.

jogurti

JOGURT: navadni čvrsti, sadni, tekoči
Navadni, v čvrsti in tekoči obliki, je uporaben tudi v kuhinji. Med sadnimi gresta najbolj v slast borovničev in jagodni ter z dodatkom dišavnic ali začimb (npr. vanilija, cimet).
Okusi: gozdni sadeži, pečena jabolka, breskev, stračatela, cimetove zvezdice …

KAJMAK
Nepogrešljivi del mesnih in zelenjavnih jedi, še posebej z žara. Odličen je s pečenim krompirjem, baje tudi kar namazan na kruh.
Kajmak je tako rekoč ustanovil našo sirarno. Z njim je prva žela uspehe Štefka. Še danes je eden naših prodajnih hitov!

4

MLADI SIR: brez in z dodatki, za pečenje, dimljeni, v olju
Andreja pripravlja več vrst mladega sira: brez dodatkov, z našimi orehi, z zelenim poprom, dimljeni, za pečenje, v olju s polnjenimi olivami.
Mladi siri so nežni, rahlo sladkega vonja.

POLTRDI SIR: navadni, z dodatki, dimljeni
Poleg navadnega izdelujemo še poltrdi sir z dodatki: česen, mediteranske začimbe ali čili. Lepo se dopolnjujejo v sirni plošči, dobro se prilegajo narezkom, vsekakor svežemu kruhu in kozarcu vina.
Občasno naredimo še poltrdi dimljeni sir.

1

POSEBNE SPECIALITETE:
mlečne rolade, laktični sir s pepelom, kuhano maslo/ghee
Iz laktičnega sira pripravljamo enkratne rolade z dodanim bučnim oljem in posute z bučnimi semeni. Izreden je tudi laktični sir z dodatki (pepel, grobo mleti poper, …). Za vsestransko kuhano maslo, žonto, kot so rekle naše prababice, oz. ghee, pa so besede že čisto odveč.

MASLO
Ni lepšega kot sveže pečeni kruh, namazan z maslom – samostojno ali kot »podlaga« za marmelado, med, posip iz semenk … Gospodinje ga rade uporabijo tudi za posebne, praznične sladice.
Na voljo imamo pakiranega po 10–13 g.